Gezondheidsverklaring

Gezondheidsverklaring voor rijexamen zelf invullen.

Bij rijschool DrivingCoach.nl moet elke examenkandidaat zelf zijn gezondheidsverklaring invullen en indienen. Dat gebeurt niet meer door de rijinstructeur (Driving Coach). Na 1 november 2017 is dit trouwens ook niet meer mogelijk door de instructeur!

Door zelf de gezondsheidsverklaring in te vullen voor je rijexamen, ben je veel bewuster met de vragen over je gezondheid. Bovendien zijn deze gegevens persoonlijk en zeer vertrouwelijk. Maar mocht er iets niet geheel duidelijk zijn mag je natuurlijk je Driving Coach hierna vragen.

Melding na examen

in het verleden kwam het 2.000 keer per jaar voor dat een kandidaat na het examen alsnog een medisch onderzoek moest ondergaan. De examinator kreeg dan tijdens het examen het vermoeden dat de kandidaat mogelijk niet voldeed aan de wettelijke eisen van geschiktheid. Dit doet zich 50% minder voor als een kandidaat zelf zijn gezondheidsverklaring in dient.

Het voorkomen van een melding na examen draagt bij aan een ongestoord examentraject. je hoeft dan niet te wachten op een medisch onderzoek voordat je het rijbewijs kan aanvragen bij de gemeente. En mocht je zijn gezakt kun je meteen een herexamen plannen en de vervolglessen hierop afstemmen.

klik hier om je gezondheidsverklaring in te dienen via mijn.cbr.nl