Brommer / scooterrijles in Heerlen en regio Parkstad:

 

Aantal lessen

Om je voor te bereiden op het praktijkexamen is een aantal praktijklessen nodig. Hoeveel je er precies nodig hebt zal per persoon verschillen, maar ga uit van ongeveer 5 lessen.

Maar zorg ervoor, dat je goed voorbereid naar het examen toe gaat. Dat doe je door voldoende lessen te nemen, zodat je van jezelf weet dat je er klaar voor bent en een goede slagingskans hebt.

Praktijkopleiding 1 op 1

Bij ons volg je de rijles 1 op 1 (een driving coach met een leerling) zo krijg je de aandacht die je verdiend. Je kunt de lessen op 1 dag plannen maar het advies is om deze te verdelen over meerdere dagen. Heb je moeite met lange tijd je aandacht vast te houden of heb je moeite met informatieverwerking dan is het advies om het zeker niet in een dag te doen!

De meeste cursisten kiezen er dan ook voor op de opleiding te verdelen in drie dagen , de eerste twee lesdagen 2 volle uren en de derde lesdag 1 vol lesuur met daarna het examen. Maar de plannig is altijd in onderling overleg.

Je mag beginnen met de praktijklessen vanaf je 16e verjaardag. Om rijlessen te nemen moet je het theorie-certificaat in je bezit hebben.

Je praktijklessen rij je op een Yamaha Neos. Een gemakkelijk te bedienen Bromfiets.rijles op een yamaha neos

Tijdens de praktijklessen oefen je de vijf kernvaardigheden die ook tijdens het examen integraal worden beoordeeld. Deze Kernvaardigheden zijn:

  • Beheersing van het voertuig
  • Veiligheid in acht nemen
  • Ruimtekussen in stand houden
  • Sociaal rijgedrag
  • Opvolgen verkeersregels

Bij de verkeersschool bieden we een dagopleiding aan, maar losse lessen kan natuurlijk ook. Bel of maak een afspraak om in een persoonlijk gesprek de mogelijkheden op een rij te zetten !

Kleding

Een bromfietser is kwetsbaarder in het verkeer dan bijvoorbeeld de bestuurder van een personenauto. Daarom is een val- en weersbestendige uitrusting noodzakelijk om je veiligheid zo goed mogelijk te vergroten. Daarom stelt de verkeersschool je een motorjas (incl reflecterend hesje), motorbroek met uitneembare wintervoering, zomer-/winterhandschoenen en een helm ter beschikking tijdens de lessen en het examen. Bij het gebruik van een helm is een bij ons verkrijgbare helmmuts verplicht.

Zelf moet je nog voor een schoenen zorgen die bij voorkeur de enkels bedekken.

 

Bromfiets rijles in examen gebied

Tijdens de rijlessen rijden we in het examengebied. Daardoor weet je welke situaties je kunt verwachten. Onze instructeur zorgt ervoor dat je veilig bromfiets leert rijden. Natuurlijk krijg je ook de nodige tips om je te helpen tijdens het praktijkexamen. Je volgt de lessen op een mooie Yamaha Neos. De praktijkopleiding draait om het leren deelnemen aan het verkeer.

Dan is het tijd voor je praktijkexamen...

Na de opleiding voor je bromfietsrijbewijs is het tijd voor het praktijkexamen. Dat begint met een kennismaking met je examinator. Net als bij de rijlessen volgt je examinator je op de brommer.Je rijdt 30 to 40 minutenen laat zien dat jeje bromfietst beheerst en rekening houdt met het andere verkeer. Natuurlijk moet je ver vooruit kijken en verkeerssituaties inschatten tijden het examen. Na de rit vertelt je examinator meteen of je geslaagd bent.